Deelnemer Koen Matas van de app Hobjob
Ik heb een app waarin ik klusjes aanbied.

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou? 

Ondernemende helden is voor mij echt de oplossing geweest voor veel van de knelpunten waar ik mee zat binnen mijn bedrijf. Soms verlies je het overzicht en kom je daarom in de knoop met wat  de belangrijkste eerst volgende stap moet zijn.

Wat heeft Ondernemende Helden jou tot nu toe opgeleverd?

Het klinkt misschien stom, maar de belangrijkste bijdrage van Ondernemende Helden aan mijn bedrijf is geweest door mij af te remmen. Ik wilde eigenlijk teveel dingen tegelijk doen, alles moest nu gebeuren en het moest ook zo snel mogelijk af. Karin (de oprichtster) heeft mij doen inzien dat het goed is om af en toe even een stapje terug te doen, om het overzicht te krijgen om daarna juist weer beter aan het werk te kunnen.


Deelnemer Merel Bakhuizen
Ik ben eigenaar van stichting www.muziekvoorjebrein.nl en ben bezig om een app te ontwikkelen.

Hoe combineer jij Ondernemende Helden met je werk of school?

De lessen kan je zelf in je agenda inplannen. Er zijn maar een aantal vaste momenten die ik van tevoren in mijn agenda vast zet. Door deze flexibele maar ook structurele vorm valt dit prima te combineren met andere activiteiten.

Waarom zou jij andere deelnemers adviseren om ook deel te nemen aan Ondernemende Helden?
Ik ben ervan overtuigd dat deze academie iedereen (van geïnteresseerde ondernemer tot uitvoerende ondernemer) iets kan bieden. Of dit nu praktische tips zijn voor het opzetten van een bedrijf of het uitbreiden van je netwerk in het ondernemers wereldje. Hoe actiever je houding is en hoe meer kansen je aangrijpt (die de academie en Karin genoeg aanbieden), hoe meer je er uit haalt. Je zit er tenslotte voor jezelf.


Deelnemer Eline Ossevoort
Op dit moment ben ik bezig om een bedrijf op te zetten die de marketing kan verzorgen voor kunst & cultuur.

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou?
Ondernemende Helden is ontzettend leuk en een goede keuze geweest om te gaan doen. Ik wist nog niet waarmee ik een onderneming wilde gaan beginnen, maar door de goede begeleiding en lessen is er uiteindelijk een fantastisch idee uitgekomen. Ondernemende Helden betekend dan ook veel voor mij en daar ben ik ze nu al ontzettend dankbaar voor.

Waarom zou jij andere deelnemers adviseren om ook deel te nemen aan Ondernemende Helden?
Gewoon doen! Iedereen die graag een eigen onderneming zou willen, ook al weet je nog niet met wat, ga Ondernemende Helden volgen. Iedereen wil je helpen en iedereen staat klaar om je te helpen. Het kan je alleen maar veel moois op leveren.


Deelnemer Jop Wolterink
Ik ben eigenaar van www.jitso.nl en ben ICT ‘er. Ik help bedrijven om systemen te ontwikkelen zodat zij tijd en geld overhouden om aan hun bedrijf te werken.

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou?

Heel veel, door deze stichting heb ik mijn netwerk flink kunnen uitbreiden. Daarnaast bieden ze mij mogelijkheden die ik misschien anders niet had gehad. Je leert er ook veel van, bepaalde tactieken in het ondernemen moet je leren en kun je niet zelf achter komen. Hierdoor kun je binnen één jaar tijd een mooi bedrijf opzetten.

Wat heeft Ondernemende Helden jou tot nu toe opgeleverd?

Ik heb al veel geleerd omtrent het ondernemen, hoe kun je het beste de stappen volgen? En hoe zet je een product op de markt dat ook echt waardevol is? Door de ondersteuning van Ondernemende Helden leer je precies hoe je je bedrijf groter en groter kunt maken.


Deelnemer Mika Karthe
Ik ben eigenaar van www.connectbymedia.com en ik verzorg social media marketing voor bedrijven

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou? 
Ondernemende Helden is voor mij net dat steuntje in de rug op het gebied van keuzes maken en obstakels die je tegen komt. Door tips en trics van je begeleiding en vaak te sparren met de andere leden van Ondernemende Helden, weet je vaak diep van binnen ZELF antwoord op de vragen die je gesteld worden.

Wat heeft ondernemende helden jou tot nu toe opgeleverd?
Ondernemende Helden heeft mij tot nu toe de goede keuze opgeleverd om mijn bedrijf te beginnen in de marketing. Ik heb een poos getwijfeld in welke markt ik graag wilde beginnen. E-commerce of Marketing. Mede door de erg diepgaande vragen die in de lessen worden gesteld, kom je de antwoorden op de vragen diep van binnen tegen.

Hoe combineer jij ondernemende helden met je werk of school?
Ik zit vaak in de avonduren te werken aan de lessen. Ook probeer ik mijn huidige baan zoveel mogelijk af te stemmen op de online q & a’s en de live masterminden. Dit zijn namelijk erg waardevolle momenten waar jij jouw vragen kan stellen en waar je direct antwoord op je vragen krijgt.

Waarom zou jij andere deelnemers adviseren om ook deel te nemen aan Ondernemende Helden?
Wil jij een eigen bedrijf starten, heb je een idee waarin of totaal nog geen idee? Meld je dan aan voor Ondernemende Helden. OH helpt je met de opzet van je bedrijf en je kan altijd sparren met je begeleider of buddy. Daarnaast mag je gebruik maken van mooie gelegenheden namens OH. Denk aan gratis studiecentrum waar je in alle rust kunt werken aan je bedrijf.